ÉGESSETEK KÖNYVEKET - MÁLYÁKAT AZ ISKOLÁK HELYÉRE !
Fel kell állni a színpadra!
Onnan ordítani!
Különben az élet csak mihaszna...
Az ember csak lángját oltja ki.
Mert a nevelés, az iskola az mind víz a lángra !
Az íves pofonok se jók, ha nevelni akarnak,
mert akkor mind csak leigázna !
Add vissza, add vissza a tanárnak és a falnak !
Köpd oda a katedrára , hogy magad vagy,
ha kell segédmunka-pápa, DE AZ NAGY !
Mert a Pápa egyenlő az Ember névvel !
Szent, fehér ruhában - ezzel a szüzességgel !!!
- így is kéne halni meg !
Égessetek könyveket !
Máglyát az iskolák helyére.
Méhes kaptárat a hivatal helyébe !
Majd mi megmutatjuk !
Mi megmutatjuk, hogy éljük a drámát !
S a szívet , hogy kutatjuk.
És mi szavakat mondunk, nem sokszáz morfémát
S fonémát és alanyt, állítmányt és ragot -
Jöjjetek , jöjjetek elő ti emberszagok!
A mocskos, tüdőbajt hozó könyvek mögül !
ERDŐT A TEMPLOM HELYÉRE! - s benne Istent, ki örül!
MÉZELŐ MEZŐKET A KATEDRÁK HELYÉBE!
S színpadot, színpadot - ott érni révbe !
HOGY LÁSSON MINKET A VILÁG !
Megjöttünk , itt vagyunk ! - Ojjé és Vivát!
Most ne engedd el ! Most ne a gyeplőt!
Hozz fel a nyílt színre minden szereplőt !
Hadd söpörjön minden port onnan a nagy vihar !
Ha nincs erőd, hangod legyen. S majd belereng a fal !
Hozz bunkót, pallost, szekercét !
A pokol épületét végre verd szét!
Meztelen testünkre ruhát adtak,
belőlünk bábot faragtak !
Kioltották tüzeinket!
Ezért halunk, csontosulunk meg !
Ó, milyen rothardó lesz húsunk -
s majd elásnak jó mélyre - mint a múltunk
ÉS MAJD MESZET ÖNTENEK A ROTHADÁSRA!
ÉS TISZTA LESZ MINDENKI MEGHALÁSA !
A ROHADT ÉLETBEN MÉG EGYSZER, MÉG EGYSZER :
Állj ki magadért, te szerencsétlen hencser !
Nézz magadra! Milyen gyenge szar vagy!
Körötted a barátok meghalnak.
És nem tudsz tenni semmit, a fal nagy...
Add vissza, add vissza az agynak !
ADD VISSZA , ADD VISSZA AZ AGYNAK !
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-16 20:36:04
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-16 20:54:33