Estefelé
Estefelé
Úgy nő a nyomor, mint az árnyék
rohanó, jégderes délután,
a napkorong mutatós fényes tányér
benne semmi, az is csak uzsorán.
Kúszik az árnyék tövisen, éles kavicson
teste gyötört, megnyúlt óriás,
és mikor vérét issza már az alkony,
felüti fejét, kitör üvöltve a lázadás!
Feketébe olvad, tombol a szörnyűség
az éhség mindent mar, szakít vakon,
gyilkossá lesz a szelíd gyönge bárány,
s bitófák árnyéka nyög a hajnali falon!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-01-23 15:32:42
Utolsó módosítás ideje: 2015-01-23 15:32:42