Reggel
szobájában
két szék között jégcérna
feszül.
Délben
a hűtőszekrényben
merev, kristályos
gesztenyepüré-darab.
Délután
a kert végében
hajlong a befagyott
latrina fölött.
Egyre meri a vizet.
Este
otromba, húszéves stoplis futballcipőjében
elbotorkál a zokniboltig.
Utoljára
még feldereng a
kalapács a célmezőben.