Mendicus
Úgy lehetne jóllakni
és embernek maradni,
hogyha adna valaki...
Bármerre nézek, szűk a tér,
hasít az edzett pengeél
törvényesen, sebet sebért.
Elég egy durva mozdulat,
s vörösből barna foltokat
szárít a szél majd napra nap.
A vas vezére harcra int,
nem érdemelne baldachint,
vitéz ruhája barna ing.
E harc regényes élvezet,
az ér tovább, ki vétkezett,
míg mosni kész a kéz kezet.
…kolbász, oldal, szalonna,
kalács bizony jobb volna!
Istennek lesz sok dolga…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-25 12:05:10
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-25 12:05:10