vagy Miklós
Hajnali négy.
Jóslófájások félóránként.
Taxi. A feleségét is ő vitte be.
Álmos ügyeletes. Meglesz hamar a gyerek.
Riasztják Berkesi doktort.
Délre beér. Morcos. Épp hazaért a svájci síelésből. Ő megmondta, megvárja a gyerek.
Gyerek? Talán még ma.
Kislányt szeretnék.
Már hárman megszültek. Ijesztő ordítások.
"Anyuka! Mélyeket lélegzik!"
Kettő körül gyorsító injekció. Ordítok, hányok, becsinálok.
Este tíz. Újabb injekció.
"Fáradt vagyok, lefekszem kicsit. Pihenjen maga is!"
Ordítok, hányok...
Szülésznő egy széken kókadozik.
Egyre halkulok, élünk még?
Reggel fél hét. Hirtelen nagy nyüzsgés.
Ágyastul száguldok a műtőbe.
Altassanak el! Altassanak el!
"Anyuka! A babára nem gondol? Meghal az altatótól!"
Ha fiú - Miklós.
Zöld köpenyekkel álmodom. Zuhanunk.
Pofonok a liftben.
"Anyuka! Szép, nagy lánya van!" -
Nem érdekel.
2014. dec. 6.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-08 01:29:35
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-08 01:29:35