bukott lettem, félig művelt
családfám egy matt a sakkon
nem kerestem, rám a mű lelt
megvette az utcasarkom
azt ígérte, lesz mit ennem
maradhatok lámpafénynél
megfestette magát bennem
rám pingálta: mintha élnél
betűk folynak rá a számra
itt ácsorgok ötig hattól
így lett a szív utca lánya
körbevágva kartonlapból