Gulisio (Buliznijó) Tímeának
Szerkesztő volt Ignotus, Ady, Babits, Móricz,
most pedig Buliznijó Tímea, te hódítsz!
manapság így megy a…
Buliznijó Tímeánk tudja mitől döglik:
A Nyugatosok voltak marokkős Mauglik ...
ők nem írtak pináról, se picsáról verset,
sem pedig farokról,
mely fan koszorút nyerhet…
Ők csak úgy konszolidáltan hagytak pár trófeát
beérni csodaszarvasok fején
- s óborát
hagyták vörösödni a tölgyfabordák között
lírának, s regénynek -
S ezt mindenek fölött…
Jókai Mór se tudta mi az a punci?
A szép Melindának sem írt ilyet -
s nem írta, hogy valaki meg akarná dugni...
De a mai kor siet…
Van hát hozzáillő, gyorslövő szerkesztőnk,
mégsincs pergő pennánk,
csak nyers húsból vesszőnk...
Az irodalmi berkekben sötétkedő destruktív maffia
főfeje - hol titkos terveket takar a loggia -
körmeszakadtából ragaszkodott hozzá,
hogy a „Buliznijó” jelzőt megtegye itt poszttá.
És aki azt hiszi: a szólás szabadság
szóljon
és legyen szabad fallosszá-fárosszá…
Mondani bármit?
Nincs eredménye.
Az irodalom hanyatlik.
Itt Költőknek hull a vére!
Most kaszál az új,
a jövő nemzedék.
A szikrából láng gyúl,
a kaszalék elég.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Büdös Feltöltés ideje: 2014-10-05 18:45:42
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-06 12:33:20