A véletlen
A véletlen a tudatlanok istene,
a mibenléte magyarázhatatlan,
ha hisszük, van, nem kell törődni sem vele,
mert fogva tart, mint küzdőket a katlan.
A véletlen nem ok, s főként nem okozat,
nem határoz meg, s nem meghatározott,
ne időzzünk el mellette olyan sokat,
zsákutcában nem találom a holnapot.
Ha véletlen lenne, isten is lehetne,
a tudatlanság, lustaság teremti,
a létét senki más, az ember menti;
így hivatkozni lehet az egekre.
Megszűnik vele a kíváncsiságom,
nem kutathatom, így kilétét se látom.
2014. szeptember 23.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-23 08:33:52
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-23 08:33:52