bennem a nő olyan. virtuális.
ha akarom, könyvekkel teli fal.
parallel, de szög, sugár is.
alkalmasint bonc. az asztal -
ágyék. barack. magvaváló.
ott nyílik ki és akkor ha
az idő fagyba váltó,
ha fogaskerék kattogva
véletlenek függvényében
megmozdul. a kőfal. a tömb.
szemközt pedig a csendéletképen
magától. magjába hasad a gömb.