Megbüntetni nem tudod magad
A végső bajban mindent merni kell,
s a végső baj megérkezik, szívem,
szerencsésebbek nem leszünk mi sem,
sem gazdagabbak soha semmivel.
Meg kell tanulni hallgatni, ha nincs
mit mondani és szétkiáltani,
vagy szerelmesen csókot váltani,
mindig a mértékletesség a kincs
mindaddig, amíg fel nem hangosít
a belső kényszer; kiálts igazat,
a mulasztás is éppúgy visszahat,
a némasága agyadba hasít,
ám megbüntetni nem tudod magad,
mert félsz attól, hogy fáj a büntetés,
s ha fáj, akkor az soha nem kevés,
az ember inkább mindent eltagad,
jön a saját kényszervallatásod,
kínzások, a legkegyetlenebbek,
így lesz ismerőse a nevednek;
róla mindig azt hitted, barátod.
2014. augusztus 29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-29 23:58:16
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-29 23:58:16