Gyónom barátságban
GYÓNOM BARÁTSÁGBAN
Kantár Csaba emlékének
Fogjatok kézen! - vizen járni.
Könnyekkel maszatolt arcom kék,
sárga, - (bíbor?-talanságos).
Értsetek színeimre választ.
Zúgjatok, erdők, hétébredés-gallyat! -
mert a csend, mert a gond,mert
(a néma theoréma) sok---
kevés. Mindennapos választások
"fekete-fehér" dilemmása,
dicsőítést szólnék (konokon)
a tegnapelőtti tegnap tegnaputánján,
de az éjféli Bor-garat
újra-csak harangkondulást arat.
Rajta, még! - rajta!
- fény-tiszta a kezem! -
nyújtsátok parolátok
- vizen, hiten, Reményen,
holnapelőtt,mégis-még ! -
(mezőn felejtett havas búza)
Együtt vagyunk Egyedül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Napló, 2006
Kötetben: Érdemkeresztek (Miskolc, 2013)
Kiadó: Z-Press Kiadó
Feltöltés ideje: 2014-08-25 12:47:01
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-25 12:47:01