touch down
mindenki megügyesedik
ügyeskedők, hetvenkedők, tükörtörők
üvegesedik a homok, számban
jó most a némaság is
pörsennek cihák boltozattal teli fejem alatt
magamra húzlak, mert fázom
elhasznált dézsavíz az álmom
hopp, elittalak
álltam a meggyfáknál, ölelt a sok levél
körbeért az idő a pályákon
vassín, hamuszürke arcok
árvákon feledett mosolygásom, henyélj
tüstént, mihaszna
jól járó járomba fogtam magam
mindent elsikkasztva
bort nem issza, öreg bohóc
bokrokra akadtál, ágra-bogra
józanul nehéz, ecet a szomjam
korpa az eleség, nem elég félfogra
ismerem romlásom régről
onnét abból a kis udvarból, s te mama
már nyeldes a földperselye
kirohadt a nyélből a kapa
touch down, kidobom a taccsot
tacskóm szimatolgatja, itt nincsenek verebek
farokra kunkorodnak halott füvek
cincognak szélnek eresztett egerek
ejnye, na ne, ne búsuljon, aki hever
recsegő levelekre, zuzmókra
teszem a kedvemet a tuskóra
széles fejsze simul kezembe
igyunk, adj egyet egy húzóra
le, s ha öklend a gyomor
neked kékül a pokol
rétesszagú nyár, bazseválj
a lekvár nyelvemre olvad
lopók között szegény ember
tolvajod voltam
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-10 18:23:29
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-10 18:23:29