Miért pont mi?
Beálltunk mi is a sorba,
párban haladunk, ahogy illik.
Fogjuk egymás kezét, vigyázunk,
hogy senki el ne vesszen.
Zavar, hogy izzad a tenyered,
de nem ereszthetem el.
Rám bíztak, és én rád bíztam magam.
Ha megbotlok, tudom, hogy elkapsz,
ha eltévednél, tudod, hogy megkereslek.
Miért pont téged, és miért pont engem?
Te vezess tócsatükrös utakon,
igaz meséket súgva fülembe
szép asszonyokról, bátor férfiakról,
beteljesült, lomha álmokról,
szenvedélyt virágzó szerelemről.
Jó lesz nekem itt a válladon,
elalszom, de visznek a lábaim,
aztán már a lábam sem az enyém,
és nem rezzenek össze, mikor
a sötétben valaki rálép és ijedtében
nagyot csattan a csatornafedél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-20 00:05:27
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-29 17:58:03