AZ IGAZSÁG PETŐFIRŐL !
A történelem tele volt hazugságokkal.
Ma már tudjuk, hogy Petőfit ezerkilencszáz-negyvennyolcban
a Nemzeti Múzeum melletti erdőben ölték meg
osztrák katonák.
Mivel ő eliszkolt a Nemzeti Dal elszavalása után.
Mikor Petőfi elkiáltotta magát , hogy "A királynak
koronáját a fejével együtt vesszük le..."
Előrukkoltak a monarchista bakák
és leverték a lázadást.
Sajnos e keserű végszó már nem maradt meg a történelemben;
mint , ahogy az sem, hogy a tömeg szétszéledt a lovasroham előtt...
Elvégre is a birkák sem védik meg pásztorukat.
Petőfi a Nemzeti Múzeum melletti gyér erdőbe menekült.
Kardja nem volt.
Honnan is lett volna egy költőnek?
Tolla sem volt.
Igazándiból, amikor azt írta, hogy "bár a szekér szaladt"
nem is szaladt a szekér.
Volt a zsebében egy fémpénz,
amit elhagyott.
Mikor a császári bandérium utolérte, s megálljt parancsolt
ő megállt és szembefordult velük.
Akkor döfték szíven először költőnket.
Másodszor, mikor a vele kapcsolatos hazugságot kitalálták,
hogy Segesváron halt meg.
Csata nem volt.
A nép szétszéledt és hazament.
Azóta alakulnak
az állapotok Budapesten és országszerte.
Az osztrák katonák kihaltak, nácik, oroszok jöttek,
azok is kihaltak...
Most kószál néhány rendőr.
S voltaképp így érkeztünk el a máig.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: LELEPLEZÉSEK Feltöltés ideje: 2014-07-07 19:27:35
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-07 19:27:35