Hajnali borzongás
Szavak... szavak,
bennük még forr a test.
Tudom, többé már el nem hangzanak.
Ifjúságom emléke mégsem ereszt.
Kezemben tartom a bort,
tán feledteti a rosszat,
és e kispohárnyi korty
majd hazudik jobbat.
Madarak búcsúznak esti énekkel.
Bennem is csöndesülnek a szavak...
Diófa száraz ágán feketerigó énekel.
Trillái messzire hangzanak.
Feladta küzdelmét a nap, s a sötétség méla, lágy.
Esti árnyak között denevérek siklanak.
Lelkemben álmodik a néma vágy.
...s elhallgatnak azok a szavak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-21 22:45:38
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-18 07:31:08