Elsüllyedt világ
Tán túl sötét kripta lenne a számomra ez,
melyre rá van írva: "Irodalom" ;
s zörgő csontokká válik rögtön, mi testet ölt,
de béke lesz;
s a gyöngéknek jő majd oltalom.
Kitépett szárnyú könyvek pergamenlapjai,
melyek a kemény borítót- a sírfedelet - válasszák el
a könyvek húsától,
s ott belül minden hófehér, halottak napi ,
minden valami testszagú múltat vázol,
mely elől eltűnt az emberi arc és az emberi szív.
Túl sok a lépcső lefelé, mint az Emmausz-napi pincékben;
egyre mélyebb a sírbolt alja, s odalentről az egész egy diadalív.
Túl mély és túl sötét,
hiba volt engem odaengedni hozzá...
Mert megzavarhatnám a holt Lázár bűvkörét -
de a feltámadás
semmit sem tenne már jobbá...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-03 19:11:18
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-03 19:14:11