Mai különc
Múltban éltem, vége lesz, felcserélem
létem: jelenben tündöklök merészen!
Ábrándok? Ezerrel élek, ha ez kell!
Való világ – beszéde közönséges.
Mindennapok szülnek virágtalan szót,
s ha elévült a romantika, hamar
eléd ül tetszetős, modern zajban a
költő feloldódva, s hazudik valót.
E világias hangoltság, hangorkán
közepette, az árral szemben úszva
hiszi, a világgal szembe fordulhat
különc módjára a mai blues band,
és fújhatja nekidőlve – a lúzer!
Szép ez, vagy közönséges? Azt ki tudja?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-04-28 10:19:10
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-28 10:19:10