KIK VAGYUNK MI ?
Lehet e egy szimptomatikus valakiből
egyszerre csak szimpatikus;
mivelhogy rájönnek : rossz tulajdonságai nincsenek,
pusztán csak bolond?
S akkor lehet e, hogy nincs méregfoga,
s nem követi egy egész század,
őrülten gyilkolva és dörögve.
Félve.
A többség fél a bélyegektől.
Mindenféle bélyegtől, amit rásüthetnek.
Ezért táncol a halált hozó katonákkal,
s valami egész groteszk, torz vigyorral éljenzi meg
a hóhért.
Félelem.
Félni a tükörtől.
Homoszexualitástól.
Zsidóságtól.
Reszketni, hogy "csak én ne".
S közben
győzelmi táncot járni.
S most is látom ezeket az eltorzult acokat.
Csak nem öltözött hozzá zöldbe egy tábor
Te a bátrak közé tartozol,
akik felvállalják azt, amiért elfogadják őket.
Én a gyávák közé tartozom,
akik nem vállalják fel,
amiért eltiporják őket.
Kik vagyunk mi?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: MORFONDIRODALOM (Pécs, 2014)
Feltöltés ideje: 2014-03-05 23:46:59
Utolsó módosítás ideje: 2014-03-05 23:46:59