Egy másodperc
ott lettem volna, hogy lássam, amikor az anyag
felébred
a nagy pillanatot, mikor az ősmolekulák összeölelkeznek
egy egyszerű, csaknem jelentés nélküli
szerelemben
az élet kivirágzásánál
mikor szétterjed, mint szivárványos békalencse
petricsészényi vizek millióiban
(millió helyen ugyanaz a folyamat
forr buzog és sokszorozza magát)
olyan messze van ez még a születéstől
mint te és én a Hold köveitől
hol vannak még a tolófájások
hol vannak még a karok és lábak
hol vannak a harcok
hol van ez a szoba és benne mi
akik ennek az ősszerelemnek minden forradását és szakadását magunkban hordjuk
ahogy óra is magában hordja
nyüzsgő, változékony másodperceit
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-03-05 23:32:57
Utolsó módosítás ideje: 2014-03-05 23:32:57