Egy lépéssel közelebb
Szedj össze mindent.
Amit felnégyeltek karddal,
te véreddel összeragaszd.
Meg nem írt versből
kihagyott versszak is jusson eszedbe.
Pumpáld föl minden érzékedet,
legyél saját gumicsónakod
viharzó tengeren.
Ólomból önts szárnyakat magadnak
a sivatagi viharban.
Forgószélbe vesd meg ágyadat,
forgolódjanak benned álmaid reggelig.
Amire régóta készülsz, többé ne térj ki előle,
kezdd el a témazárót végre,
látod, az anyag összegyűjtötte magát,
csak mondd ki magadban bátran:
eljött az idő, ma férfi létemre írni kezdtem.
Elevenedbe vágj, fájjon,
vérezd át minden ingedet,
legyél mámoros, mint egy alkimista,
aki a vörös oroszlánhoz egy
lépéssel közelebb jutott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Nyugat Most, 2012/3.
Feltöltés ideje: 2013-12-23 18:01:47
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-23 18:01:47