Keddre kelve bús vagyok, egy húshagyott.
Hamvas a szer dada-könnye a számban.
Húzós csütörtökön sebes vaker vakar,
és várom mint vénetek az XXX-es pénteket.
Szombaton kapom dologtalan botom,
vasárnapig viszem: misém a semmisem,
majd hétfőn lopok pinádhoz illő oszlopot.