Narancs nap
a salátatálban.
Nyár van.
Holdkiflik, csillaglinzerek.
Messziről űrlények intenek.
Mint suhanó űrhajók,
sercegnek a fasírtgolyók.
A zsíros palacsinta megremeg,
Tejút, Andromeda, egyremegy,
leporolom az abroszt is,
fölöttünk ragyog a galaxis.