A. (jav.)
A.
A. fenséges és egyben félelmetes.
Futó hurrikánként tarol
útjába került gyerekeket, nőket;
végzetes, játékos természeti elem,
és mint ilyen, elpusztíthatatlan.
A. üvegbe zárt, ezerágú villám:
világító, vegytiszta őrület,
jelzőfény leprásnak, bénának és vaknak;
esszenciális, roncsoló fájdalom.
A. romantikus regény szereplője:
talán Robin Hood, de inkább Twist Olivér.
Tudja, hogy a világ menthetetlen,
mégis úgy szónokol, mint az angyalok.
A. fensőbbséges, A. okos.
Mint egy lelenc, vad és hajthatatlan.
A.-nak a makacs, akaratos gyermek
soha le nem hulló álarca mögött
vasakaratú felnőtt-lelke van.
A.-nak nincs anyja. Sokszor éhezik.
Hozzám, tudom, csak koldulni jár.
S én adok mindent ingyen, mert nekem
ő a mosoly, és ő a napsugár.
A. rossz drogos. Évek óta tudom.
Sokszor részeg. Néha könnyezik.
Ilyenkor azt is mondja, hogy „szeretlek”.
Hozzám sem ér. Magához szorít.
A. korcsolyázik. Fagyott vízen táncol..
Olykor megáll, messze-messze néz.
Tudom, egyszer úgyis elszalad majd:
eltűnik a Jeges-tengeren
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-11-07 17:58:40
Utolsó módosítás ideje: 2013-11-07 17:58:40