Ablak-asztrális
Csendesen üldögélek magamban – a szó szoros értelmében – lógatom lábaim valahol az agytekervényeiben.
Kétpupillányi ablakomon beszűrődik az éjszaka társaságában egy pár, meg a távolban bóbiskoló – lehajtott fejű – villanyoszlop fénye, szolid arany kontúr színessége kitűnő pirkadás reggelire.
Szabadidőmben a valóságról álmodozom – és munkásságom révén – a nehéziparról és a nehézmolekulákról.
Álmodom, hogy megbarátkozik velem – már megszokott – egykori akaratlan választásom.
Kihajolva szememből kusza csőhídjaim szemlélem, s egykori gyerekkori régészni akarásom, mellyel előrébb haladtam:
Már önmagam tárom fel…
Próbálok egyensúlyi állapotot teremteni két féltekém között – behálózom ezt a vidéket – s minden nap átúszom a sejthalakkal alagútjaim érfalait. Hisz itt a vadvízi evezés nincs hozzákötve a magassághoz meg a belépőkhöz.
Az impulzusok éjszakára mindig hálózsákjaikba bújnak – sejtekként egyik másik szobában meglapulnak - s megszaporulnak.
Folyton rezgő origómból is kezembe maradt a pincém kilincse – érzékeny műszerezettséggel, három másodpercekbe telve – bújok csak búvárfelszerelésekbe.
Csobbanásommal felzavartam a sűrű hétköznapok lerakódott – leülepedett iszapjait és zavaromban átásóztam magamba párhuzamos univerzumok álomóceánjait.
A leivott kékség felett koponyafelhős az ég, néha fel-felpillantok a kaleidoszkópikus zivatarra, majd kihúzom magam viszkijárataiból az előző életek dugóit.
Kikötök kikötéseim mentén, csak örvénylek magamban – s hamar odakint találom magam az univerzumban – hol infúzióként csepegek le újabb lyukak felé a bolygókban.
Aurától hántolt testem asztrális utat ajánlott utazási irodámban, részt veszek az álmokban, míg önműködésre állítottan önkívületi állapotomban fekszek folyton folyó Amazonasomban , a testemen kívül felfújt gumimatracomon, s sodródom paplanfolyóimban, mely nyomokban engem tartalmaz…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-03 17:09:23
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-03 17:09:23