Fennkölt közhely az élet
Emlékszel még, ötvenegy éve
egy csókért mit kaptál cserébe?
Emlékszel, akkor hogy öleltél,
tiltották, de szeretni mertél,
mert bátorrá tett a szerelem,
nekem lehettél, nemcsak velem,
ölelkezni a Nagyerdőbe
jártunk naponta, sülve-főve
együtt voltunk, ahogy tehettük,
a múlandóságot temettük,
szentül hittük, örök az élet,
s kerülgetett végig a végzet
minket, hol téged, hol engemet,
olyan is volt, hogy mind a ketten
ugyanattól vagy mástól-mástól,
mégis féltünk az elmúlástól.
Látod, fennkölt közhely az élet,
amit senki le nem cserélhet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-02 14:04:51
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-02 14:15:25