Húsvét
Hol találom, akit keresek?
Vigasznak kéne szomorú voltomban,
Mutatványosnak bánatomban.
Mert eszköz az isten, ha ember is –
Halhatatlanhoz közöm nem lehet,
Hiszen halandó vagyok magam,
S veletek is csak hosszabb halálom –
Hol találom, ha kit keresek?
(ne törd magad, mi meglesz, más se lesz;
a sóhajod hiába, semmi tett, fölösleges;
vissza(felé) hogy élnénk, biztostól a kezdetig -
hány erő, zavar és kishalál vesződne semmivé;
a választásnak látszata sem zavaródna – szabad
lennél, mint bárki más, ki azt teszi, mit tesz,
mert máshoz úgysem értene – annyi csak, amennyi.
minden leesik, mi egyszer fönt –
hull a levél is; félév kell, míg
újra fölér, de más az már, s tél jő;
kipörög az ember is, száradt termés)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-09 16:55:32
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-09 16:55:32