FELSZÁLLT A HÁZ
Felszállt a ház is az égbe
már csak csillagfény - derengő
kútmély - nagyanyám szemére
felhő leng fekete kendő.
Mészpor-meggyötörte fáról
levél hull nyomasincs kertre.
Vonatfütty. Árva madártoll.
Szégyenén vádol az elme.
Elsimult ráncok a hanton
nincs ami körvonalazza:
hol van a sárban a lábnyom
s György Margit árnyteli arca.
Felszállt a ház is az égbe
már csak csillagfény - derengő
kútmély - nagyanyám szemére
felhő leng fekete kendő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-24 18:24:14
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-24 18:24:14