Próza
Régóta vártuk,
aztán tegnap éjjel
a tavasz tündér
végre megérkezett.
Kiskér felől jött,
a patak mentén,
a földúton.
Halkan dúdolt.
Lassan a templomkerthez ért.
Nem hozott virágot.
A tavasz tündér
a hidegre való tekintettel
tegnap éjjel
elhalasztotta
március tizenötödikét.
Ide nincs mit tenni,
talán csak ennyit:
igaza volt.
Akkor Európában lángok voltak,
most hóviharok vannak.
Akkor cenzúra volt,
most szólásszabadság van.
Meghalt Kossuth,
meghalt Petőfi.
Meghalt Mátyás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-14 17:31:28
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-14 17:31:28