A lila elefánt is így
menetelt,
monoton lépteinek zajában,
rendületlenül,
hiszen elefánt volt, rendíthetetlen
a nem felejtő,
a robusztus;
a lila elefánt. Kettő
vagy három éve
- tágas a sivatag -
kerülgeti délibábok gőgjét,
valótlan oázisok
igazibb kékjét. Árnyéka
veszteg,
ha méterenként porzik is
a tovább... Marad: