Nem nyereség az élet
Íme, látod itt a reggel,
itt van, nemhiába vártad,
most is zimankós szelekkel,
ember emberére támad
egyedül vagy csoportosan,
falka-pártokba verődve,
s minden reggel újra fogan:
hasznod nem lehet belőle;
sem a bamba békességből,
sem a vicsorgó haragból,
előbb-utóbb úgyis eldől:
nem félsz mástól, csak magadtól,
s hogy nem nyereség az élet,
bankba nem tehetsz belőle,
s ezt a miheztartás végett
tudhatod meg egyelőre.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-19 16:08:54
Utolsó módosítás ideje: 2013-02-19 16:08:54