ez is bedöglött
ez is bedöglött,
lassan már kilóra mérhetem ami rossz,
a há-kú - valaha két havi kereset -
képmagnó mellé tettem a dé-vé-dé
lejátszót is a kettőnegyvenes szekrény
sokadik polcára, oda, a fene tudja hány száz
kazetta mellé,
egyáltalán jók még azok?
vagy a hétszázhuszonnyolc láb mit-tudom-én
milyen műanyag szalag már ráncot vetve
kidobálta magából a valaha volt időket?
jó lett volna digitalizálni őket, mert csak a
feliratok jelzik hol is jártam,
azóta minden megváltozott
talán a tenger nem apadt ki, de már
csak zacc lehet a tavernában asztalon felejtett
(felejtett bizony, mert el akartuk emlékbe lopni)
poharainkban és az a retinás különös íz is
megecetesedett a korty borban mit meghagytál,
meg azért sem tudsz most pörölni, mikor a kamera
követte tekintetem egy fiatal, jó formába öntött
monokinis fekete nőstény melleire, mik plasztik
nélkül is eltakarták a lenyugvó napot,
persze én se szóltam -csak vigyorogtam -
amikor szemed ott vizslatott egy kigyúrt izomagy
chippendél csipetnyi gatyáján,
rég volt már,
melled sem simul úgy tenyerembe mint valaha
és az éjszakáink formájukat alvósabbra kopták,
a reggeli ásítás nem álmokat idéz fel és nem
bújok vissza melléd még egy izzadásra, inkább
a forró kávét élvezem - módjával,
mert egy kardiológus szörnyeteg rémisztget,
mindenféle papírkígyóra rajzolt hullámvonalakat
olvasva a fejemre, szerinte se nem ehetek,
se nem ihatok és még a nőt se gyúrjam,
de akkor mi a fenének élek? csak azért, hogy azt
a bélelt borítékot a zsebébe dugjam?
ráadásul éhen szomjan és cölibátusban
csak a helyet fogja ez a szekrény,
ki kellene dobni mindent,
majd széthordják a gyüjtögető népek
de mi a fenét teszek a helyére?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-22 19:52:29
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-22 21:34:02