Jelek
Meggörbült felkiáltójelek
a hideg sínekre fekszenek,
testüket a kín görcsbe rántja,
kérdőjelként néznek a világra.
A jel, ami tegnap kérdezett
mára pont, s a pokolba érkezett,
hol semmivé olvadnak a pontok
szavaim, mint halott porontyok
lebegnek lelkem fagyos tengerén,
mint ezernyi megnémult szirén.
Közöttük egy emlék, süllyedő hajó
keresztet formáz egy maréknyi szó,
majd a csend elhaló örvényre ül,
üres holttengeren a semmi feszül,
hol nyugszik a nap, ébred a sötét,
játszik a sort, egy élet a tét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-17 10:47:44
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-17 10:47:44