1923
Látta azt a távoli mozdonyt.
A tüzet is, mi abban égett.
Nem volt szomorú, és tán azért,
adott magának még néhány évet.
Addig megtett mindent miértünk:
Vágta a fát hűvös halomba
helyettünk, vállán hordta, és fel,
mint hű kutya, nézett a Holdra.
Elment szennyesen a forrásig,
hogy megmossa arcunkat abban.
Senki sem volt még úgy bezárva.
Nem volt senki még szabadabban.
Átélte már tizennyolc évét,
hajában asszonyujj viharját,
nem akart már játszani soha-
többé okosok között bambát.
Te, aki mostanság olvasod:
Ne tűnjön avíttnak az ének.
Ne menj súlynak a szerelvénybe,
ne menj a mozdonyba szénnek!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-12-03 16:56:57
Utolsó módosítás ideje: 2012-12-03 17:18:53