Ligeti randévú
Édes virágszag, bomlik a nyári éjjel,
Holdfénnyel, gondolatredőzik a tó,
Kácsaetetőnél vár a cselédlány,
Vermuttal ide hívta a titkos hódoló.
Ez már a századforduló
Ligetben, rúzsban, csinos ruhában,
Reptetveket csal rá a levendula kence,
Mint macska füle, neszcsípéstől összerezzen.
Fényképezte Fliegauf Bence.
Pattan a szelence
Krumplicukor nyelven, szív a torokban,
Szem becsuk, képzeli, Jancsi úrfi öleli át,
Bo-Bob herceg, zsebében gyűri a selyempapírt,
Szellő simítja sprőd árvalányhaját.
Nézd a szikomorfát!
Bagoly huhog, cilinder, fehér sál villan,
Cseh likőr – legalább két koronába kerül -
Cseléd sóhajt, fejbe ütik az üveggel, nyek,
S teste, mint rossz emlék, a tóba merül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-19 15:38:46
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-19 15:38:46