ugyanúgy hullong a hó ma is a pannoni tájon
és tavasszal mandula virágzik a domboldalon
taljánföldről jött világcsavargó telepíttetett
százötven hektárt e drága csemegét adó fákból
s alapozta meg vagyonát szegény magyarok közt
pénze odakünnre kerül „őstermelő" ő adót nem fizet
de körbeloholja a csürhe ha belép egy pannoni bálba