Kritikus
Kíméljen az ég
a kritikustól,
ha odúdból kibújsz
Te megváltó,
ki magadra veszed
a szenvedésünket,
s az irodalom szent alkímiáját
Művedben végrehajtod.
Kíméljen az ég,
hogy pellengérre állítson,
s magyarázó szókkal ellásson,
felboncolt tetemet hagyva maga után,
miből eliszkolt az élet rég.
Áldjon meg az ég,
hogy kapj kritikát,
ha azt hiszed tiéd a világ,
s te vagy a megváltó,
ki nyögvenyelős rímeket pakol
negédes csokorba,
növelve szenvedésünket
művedet kiadod.
Áldjon meg az ég,
szaladj pofonba,
essen ki a toll kezedből,
hadd guruljon a sarokba,
messze vagy te még ettől
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-13 23:01:54
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-13 23:01:54