A szénhordó
(Friedrich Seidenstücker képéhez)
a szénhordó karján az erek
mint a vastag bányakötelek
egy égi tetkós varrta rá
a hús fölé a bőr alá
a szénhordó bőre fekete
mint a szénbányák feneke
és nincs szappan mi lemossa
fekhet bármilyen habokba
a szénhordó szép frizurája
nem akad be a kosárba
rövidre vágja havonta
ez a jussa ahogy mondja
a szénhordó fess ad magára
bár ritkán fürdik nagy az ára
egyetlen luxus arcszesze
a bánya hűs lehelete
a szénhordónak nincs szakálla
arca mint a bányatárna
ráncaiban a szén pora
az öregségnek vándora
a szénhordó foga fekete
ritkán éri csak fogkefe
öblögetni ott a vodka
vagy amit épp ad a kocsma
a szénhordó csupasz szőrtelen
szemölcstelen és szeplőtelen
lemarta róla a kabátot
a bánya mit még sose látott
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-23 13:12:27
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-23 13:12:27