- voltvers -
Tegnap éjjel gondolatban felégettem három kukát
és köveket dobáltam a kirakatokba. Négy szélvédőt
betörtem s hogy mennyire gyűlöllek - beleordítottam
az éjszakába. A rendőrök persze bevittek, a testvérem
szégyellt, anyám a konyhában sírt, az apám megrettent
és a barátok soha nem látott értetlenkedéssel fogadták
a hírt, de valójában szaporán szedtem lépteim mögötted,
tizennégy angyalláb feszült a mellkasomra, hogy kihúzzák
belőlem azt a mondatot, ami a kimondás pillanatában
minden közelben settenkedő ördögöt lenyűgözött és
egyszer csak ott feküdtünk szorosan egymás mellett
az ágyon, a vállad mögött sétált el hitem és, hogy ami
történt el sem hiszem, százszor ismételtem magamban.
Százegyedikre amolyan purgatóriumi körülmények
között szakítottunk, száztízre már bocsánatot kértél
és én százhúszra éppen úgy szerettelek, mintha
be sem törtem volna azt a négy szélvédőt miután
azokat az átkozott köveket bedobáltam a kirakatokba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-08 20:01:25
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-08 20:01:25