Anna hangzatkája
Mi leszek? Te mindegyre szemembe gyűlsz.
Gömb-négyzetre emellek és utállak,
Miért megyek el, ha jéghegyen ülsz,
Amikor élve-félve megtalállak.
Hogy olvad el és meddig parázslik
Zsarátnok és a többi zsarnokom?
Úgy vagyok, mintha a hű komornyik
Csukná-nyitná veled a Világot,
S miként a bőröm alá rejtőzött
Gyereket, dédelgetem a rákot.
Hosszan ringatom, elkendőzöm
Kopasz csontfejét, tán így kívánom.
Pasztörizált tejjel emellek magasra,
A lomha lét kell - Hakuna matata?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-09-05 12:36:00
Utolsó módosítás ideje: 2012-09-05 13:24:42