Térdedig felér már a nyál,
Mit rádköpködnek únos-untalan.
Meddig viszed még fejed felett
Fénytelen csillagod? Öten-hatan
Ha vannak, akik csak megköveznek,
S nem bántják felfakadt sebeidet -
Bennük talán még megmaradhat
Rólad a gyűlölő emlékezet...
Elvesztett zászlódat rég megtaposták
És senki nem próbálja oltani máglyád
Mit vágyálmaidból sok évig építettél
S gyújtottál - végszóként - magad alá...