A halászkirály legendája
elvágólag illeszkedik a
magány a koraesti csendhez
ágaskodó árnyék cibálja
a lábát lóbáló rőt napot
***
megyek halászni mondja Péter
kapkodó kócos árnya fordul
erjedő derű csutkáira
még nyers füge hullik utána
***
hát a távolságot a parttól
koordinátákat megidézni
valahogy könnyebb mint szavaknak
szédítő viharát befogni
***
aztán csak falásnyi áhítat
rozsdás szög véres pikkelyek
festik a bárkát mélyvörösre
míg lassan aranyba vált az ég
***
ujjai közt csodafoszlányok
riadt jámborsággal elvegyül
megkísértett számító remény
lehetne mindig hala elég
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-06 09:45:24
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-06 09:45:24