variációk a szabad szabadságnélküliségre (változat)
(1)
vehetsz magadnak plazaban manikűrkészletet
parfümöt tűsarkú cipőt kényes cifra sálat anyádnak
képeslapot apádnak alsógatyát bátyádnak laptopot
párodnak magad helyett fölfújható rózsaszín guminőt
mesterséges tóból kifogott műanyag aranyhalat
(2)
képzelhetsz magad köré döglött demokrácia helyett
virtuális államot átlátszó várfalakkal törékeny
városokkal szikrázó szökőkutakkal felhők fölé
nyújtózó tájba simuló karcsú fákat impresszionista
égvászonra fröccsentett kontúr nélküli madarat
(3)
ölhetsz akarattal szóval tekintettel fegyverrel
használhatod hozzá késed lándzsád íjad kardod
muskétád ágyúcsöved hatlövetű coltod géppuskád
uzid magnumod lézerpisztolyod vagy fénykardodat
nem vagy szabad
(4)
ölelhetsz gyengéden szorítva halkan és sikoltva
vétlen és észrevétlen szemtől szembe orozva
foggal és körömmel csókkal és örömmel szívből
és szívtelen lehetsz ártón és ártatlanul vad
nem vagy szabad
(5)
szerethetsz szimultán szingli nőt esetlen kamaszt
füstbe bújt egzaltált szerkesztő urakat
nőimitátor transzvesztitát biszexuális balekot
cyberfantomokat
nem vagy szabad
szabad nem vagy
vagy
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-03 20:24:43
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-12 19:51:04