Apokrif
A világmindenség végtelen,
s a belső világom ugyanaz?
Így csak az egy Isten van velem?
De ezt már tudjuk, hogy nem igaz.
A vallás hiába is ígér
örök és unalmas életet,
a végtelenbe még idefér
kettőnkhöz észérv és szeretet.
És itt van a testbe zárt világ,
a bizonyos belső végtelen,
az emberi lényeg a virág,
amely mivoltomban van jelen!
Nem más, a kétely az emberi,
csak ez az egy lényeg az enyém,
a végtelen ezzel van teli,
és ezt hívom úgy, hogy költemény!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-04 00:03:47
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-04 00:03:47