rajzórán
(egy koncentrációs tábort megjárt festő-rajztanár emlékére)
amikor az Ági néni mosolygott
rajztáblára szögelt rajzomon
döntöttem: szertáros leszek
ha vágyam az a fránya jeles
pedig vonalzóval rajzoltam a padlót
színeztem sárgára, széle ki se lógott
beszélt hogy a szemünk becsap
párhuzamos mind összetart
más a kép és más a való
fény és árnyék összekarol
máskor másért korholt bölcsen
nem egyformán színes minden
szélén halvány, beljebb sűrül
az út a messzeségbe szűkül.
Ági néni - most már tudom
nem rajztanár, varázsló volt
sárgát kéket összekevert:
zöldre festette az eget.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-21 15:38:20
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-21 15:42:39