Pessoa-komód 3
(lomtalanításból megmentett darabok)
a Hangtompító
hiányod ajtóm befalazta
másznék az ablakon
de itt hagyott mosolyod rács
denevér cikkan gyalulja a Holdat
árnyéka forgács
s ami még lehetne az is belehull a porba
üvöltenék de a józan ész
hangtompítót szerelt a fájdalomra
a Padsor
szavak végére nem tapad már
se rím se rag
a vers dadogni kezd s mi
bedeszkázott nappalok mögött
ülünk a kotló csönd alatt
origamiujjaink imára hajtogatva
de az ' Uram csak még most az egyszer'
elkésett kísérlete már nem segít
a zsoltár is bent reked
nincs áhítat EZ némaság s így hallani
amint szálkás mindennapok padsora
tovább reped
a Palackposta
agyondédelgetted a lelked
szavad túlcsordult s bekenve mázzal
aranylik s ragad mint akasztott
légyfogó nyelve üres lakásban
éjed álom nélküli s beomlik a reggel
hajód még a mólónál vesztegel de te már
teleraktad dugókkal és üres üvegekkel
a Kagylólét
a tenger a tenger
s ki lemaradtam a mólókról is
mehetnék vonaton de bensőmben
összehajtogatott antik vitorlás lakik
nyelvem alatt sirályok fészke bennük
fiók szavak
akár a kagylók én is tátogok csupán
s mint rajtuk a víz rajtam valóság áramlik át
és megpróbálok karistoló gondok köré
gyöngyöt növesztve reményt termelni
egy ismeretlen gyöngyhalásznak
a Séta
jegenyegyertyás szikár halott az út
távoli tornyon csókaröpt-kendő
néhány séta maradt csupán
az elvásott mérföldkőfogak
már nem harapnak
távolodó fecskeszárny eget hasít
szürke dunnából hullik az ősz
bronzsiratóasszonyok bólogatnak
marionettdél
a Bizsu
miért csupán a jaj
miért csupán a nincs
tenger helyett miért
sziklazátony
hajó csók kincseket
hozhatna-vihetne
mégis csupán a lék
és törött vitorlarúd
hétmérföldes csizma-
sorsban is topánkalépt
kikelet mosolyára kormot
fröcskölő ébredés
egy hervadt délután miért
kelendőbb s a beomló
tárna robaja miért föd el
virágvájár-éneket
miért csupán a jaj
a nincs a lehetettvolna
sosem a teljesült az ép
mi mankó-nélküli
ám seb sebbel nem
gyógyítható és az egybe-
szőtt jajszavak füzére bizsu
csupán a fájdalom nyakán
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-19 17:41:10
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-19 17:41:10