Loretto felé 2.
Loretto felé bármi megeshet
rutinból állítgatod a tükröket aztán
jobbról beelőz egy erdő ha akarnád sem lenne
hova lehúzódni
Loretto felé betérsz egy útmenti fogadóba
lemosni magadról az út porát
rendelnél valamit azonmód eléd áll a csapos-
tulajdonos álmatagon
érdeklődik most éppen van e állásod
kapóra jön neki bizonytalanságod azonnal szerződtet
-egyelőre pincérnek aztán majd meglátjuk
mondja a csapóajtó felé sietve átöltözik
a konyhában szakácsnak adja ki magát
Loretto felé a fogadóban pincérnek szerződtetik
a betévedt utast
a rátarti és szigorú tulajdonos szolgálja ki a vendégeket
az asztaloknál hajnalig cseveg velük
záróra után kiönti a brifkóból az aprót és mohóság
csillan a szemében
a pincér van hogy szobákat takarít
balkonvirágokat öntöz , tányérdíszítéshez
fut a kühlhausba retekért
herr mattersberger a feketemosogatóba zavarja
embernagyságú fazekak közé puszta kézzel
szedegeti az imént főtt tűzforró rákokat
de vele etetik a kutyát is
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-17 16:43:35
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-17 16:43:35