Kétségbeesve
(József Attiláért)
Csak a lelke fáj, nem a teste
az értünk szoborba zártnak.
Odalökik kétségbeesve
a mély, zavaros Dunának.
Nincs szó, kegyes marasztalás sem,
helyére új urak jönnek.
Testes bajnak kell a varázsszer
s imádság a vízözönnek.
Áztassa alsó kövén lábát
dinnyehéj-csendben, míg elmerül.
De ő már századokat lát át,
akár alul van, akár felül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-07 22:53:21
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-07 22:59:16