kettesszámú enteriőr
"Az írókat kedvenc festőikből levezetni,
az irodalomszemlélet új ága." Canetti
lila hagyma didereg, derül a fokhagymás kifli,
vajon sóhajt a lekvár, kokárdát hord a szalámi.
kakaó illan vaníliával, ragyog a méz a
brumis flakonban. bontakozik kontyából a kalács,
őszibarack aszalódik, pirulnak a mandulák.
macskás mágnes nyávog a hűtőn, penészedik a fal,
ezüsthangú kortyolás hallik a mosogató ölén.
zöld szemetesvödör nejlonbele pufog büdösen,
rossz ívű tonett -mint elírt szonett- tekergőz az asztal
körül.
amíg lantos gavallérnak képzelsz engem,
magad meg buggyant csöcsű, reménytelen 'vénribancnak',
nincs olyan nagy baj, ezt mondja a klasszikus bölcselet.
figyeld meg, édes asszonykám, csak úgy oldalvást lesve,
hogy a probléma milyen ritka portéka a holland
képeken! ne is kötözködj ma vélem, ha jót akarsz!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-10 19:03:46
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-10 21:19:43