Vergődő szonett
Szonettet írni nem egyszerű.
Kell-e akkor egyáltalán?
Téma bizony lenne, sok ám:
komoly, vidám, játszi, keserű.
Csak a forma az, mi megakaszt,
versírást naponta elhalaszt.
Jambusok, rímek számba véve,
nehéz szabályoknak kitéve
gyötrődik, vergődik szegény költő,
míg el nem múlik egy emberöltő,
s verséből nem lesz semmi sem.–
Ha időt szánni rá mégse restell,
Petrarcával és Shakespeare-rel
akkor sem versenyezhet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-09 07:54:37
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-09 07:54:37