szabadság
Azon a nyáron a Balatonnál nyaraltunk.
Az aranypartra mentünk -
a rendszerváltás után egyfajta elégtételből,
hogy már pártkönyv nélkül is mindent lehet.
Anyám az első nap hazautazott: a fehérnemű osztály
neonfényeivel süttetni magát.
Először még próbálkoztunk,
de aztán felerősödtek a külön utak.
Apám egyedül járt fürödni,
lángost enni, ismerkedni.
Mikor a szállodából összejött egy nővel,
napokig csak ültem a szobában.
Akkor tört rám.
Lila lett a szám.
Sípolt a tüdőm.
Mind vadabbul hörögtem,
kapkodtam levegőért.
Nem volt választás.
Kocsiba ültünk, és Pest felé robogtunk.
Fokozatosan jobban lettem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-18 23:37:09
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-18 23:40:36